Αλέξης Σαββόπουλος

Πάμε σαν άλλοτε…

Ο Αλέξης Σαββόπουλος γράφει στο sport-fm.gr για τη δυναμική του μπασκετικού Άρη, την εντυπωσιακή ατμόσφαιρα που δημιουργεί ο κόσμος στο Παλέ και το όραμα όλων: Να γίνει ξανά «αυτοκράτορας».

Σε εποχές δύσκολες για τον ποδοσφαιρικό Άρη, μετά το… αναπόφευκτο πικρό ποτήρι της Γ΄ Εθνικής, το… μπασκετάκι είναι πάλι το αποκούμπι του αρειανού.

Γράφει ο Αλέξης Σαββόπουλος

Το δίωρο που θα ξεχαστεί, θα ξεφύγει από την καθημερινότητα και εγγυημένα θα περάσει καλά. Συνήθως μάλιστα το τερπνόν συνοδεύεται και μετά του ωφελίμου δηλαδή από νίκες. Μια επίσκεψη στο Παλέ, στον χθεσινό αγώνα με τον Ολυμπιακό, έστω και αν δεν κατακτήθηκε το ροζ φύλλο αγώνα σε έπειθε για του λόγου το αληθές.

Καθαρά μπασκετική ατμόσφαιρα από ένα… άριστα εκπαιδευμένο από τους καλύτερους (βλέπε Γκάλη, Γιαννάκη και σία) κοινό, γεμάτο και χορταστικό δίωρο, συνθήματα, παλμός και πρόσωπα στα οποία έβλεπες την προσμονή για τις καλύτερες μέρες που είναι πια στο κατώφλι της πιο ιστορικής έδρας της Ευρώπης.

Δεν υπήρχε ούτε μισό κάθισμα άδειο, ακόμη και στα σκαλοπάτια, επικρατούσε το αδιαχώρητο, κόσμος «βολεύτηκε» αναγκαστικά και πίσω από τους πάγκους, στον περιβάλλοντα χώρο, αρκετοί έμειναν έξω και κάποια για να το ζήσουν έβαλαν μέσο για να εξασφαλίσουν ένα μαγικό χαρτάκι. Όπως παλιά… Το Παλέ είναι και πάλι… In, είναι αυτό που λέμε talk of the town. Το μέρος που όλοι οι αρειανοί θέλουν να βρεθούν. Οσονούπω το… κόβω να αρχίσουν να συρρέουν και οι κάθε λογής σελέμπριτις αφού η οικογένεια Λάσκαρη είναι πλέον εξέχων μέλος. Μέσα σε λίγους μήνες, ο Λάσκαρης πέτυχε να συσπειρώσει γύρω του τον κόσμο με τις πράξεις του και την οικονομική προοπτική που κομίζει και ο κόουτς Πρίφτης να παρουσιάσει μια ομάδα που μπορεί να μην είναι η καλύτερη του πρωταθλήματος, είναι όμως φουλ ανταγωνιστική κόντρα στους δυο μεγάλους. Έχασε και από Παναθηναϊκό και από Ολυμπιακό στις λεπτομέρειες, το πάλεψε, είχε τις στιγμές της για να κερδίσει και χθες ειδικά χρειάστηκε και το… σμπρωξιματάκι από τους διαιτητές (βλέπε κανονικό καλάθι Μακνίλ στο 62-62, για να φύγει αλώβητος ο Ολυμπιακός. Ακόμη κι αυτό, θεωρώ ότι συγκαταλέγεται στα κέρδη του Άρη.

Με μπάτζετ 800.000 ευρώ, οι κίτρινοι ήδη έχουν ανέβει επίπεδο σε σχέση με πέρσι και θα μπουν στη διαδικασία των πλέι οφ με στόχο να κοντράρουν όποιον αντίπαλο βρεθεί στο δρόμο τους, επιβεβαιώνοντας τα καθημερινά και μεθοδικά βήματα προόδου που συντελούνται. Αν μάλιστα αποκτηθεί και ένας ακόμη κοινοτικός σέντερ που αναζητείται, ο Πρίφτης θα βρει λύσεις στα ριμπάουντ αλλά θα βελτιώσει και το επιθετικό παιχνίδι της ομάδας του προσθέτοντας κάποια plays μέσα στη ρακέτα.

Ανεξαρτήτως κατάληξης της χρονιάς και με δεδομένο ότι για την ευρωπαϊκή συμμετοχή δεν διακυβεύεται κάτι (ο Άρης θα πάρει μέρος στο Τσάμπιονς Λιγκ της ΦΙΜΠΑ), ήδη ο κόσμος της ομάδας κάνει όνειρα για την επόμενη σεζόν. Με το διπλάσιο μπάτζετ, εφόσον το τολμήσει ο Λάσκαρης, είναι βέβαιο ότι στην… τρύπα του Αλεξανδρείου θα πέσουν σχεδόν όλοι. Σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:
close menu
x